Welkom in ons mooie Montferland.

 

Wanneer U wilt genieten van de natuur, bent U helemaal op Uw plek in Montferland. U kunt er wandelen, fietsen, mountainbike hiervoor zijn speciale route ’s aangelegd, ook zijn er nordickwalking paden waar U prima gebruik van kan maken. Montferland is een bosrijke omgeving waar men heerlijk kan genieten van de rust en de ruimte, In de nabije omgeving van Stokkum en ‘s-Heerenberg zijn een aantal wijngaarden waar op traditionele wijze wijn wordt gemaakt, er bestaat een mogelijkheid voor een rondleiding.

koe

Kasteel huis Bergh

Dit behoort tot een van de grootste kastelen van nederland, het heeft een roemrijke geschiedenis dit is beslist de moeite waard om dit kasteel te bezoeken. Het bezit een kostbare collectie schilderijen en handschriften uit de middeleeuwen die verzameld zijn door de heer van Heek. Dus kom genieten van het interieur en het schitterende uitzicht.

DSCN0045

Markt “s-Heerenberg

Op de donderdag vindt de wekelijkse markt plaats waar de vele kraampjes het plein vullen, en waar het gezellig is, U kunt er ook heerlijk op een van de terrasjes zitten, en de mensen gade slaan.

855-weekmarkt-s-heerenberg

Zeddam Torenmolen

Deze molen dateert uit 1440 dit is de enige nog werkende molen uit de middeleeuwen, iedere zondag kunt u de molen bezichtigen en de vier verdiepingen beklimmen en genieten van het uitzicht over montferland, er wordt nog graan gemalen voor consumptie, zeker de moeite waard.

molen_zeddam

Loil De Korenbloem

Deze molen dateert uit 1855 en is iedere zaterdag te beklimmen tussen 9.00 en 16.00 uur.

Martinusmolen

Braamt Stroombroek

Een recreatieplas voor jong en oud waar je heerlijk kunt wandelen rondom de waterplas je kunt er zwemmen en gebruik maken van de kabelwaterskibaan. Deze baan heeft een lengte van maar liefst 995 meter en is de langste baan van Nederland.

braampt

Loerbeek huifkartochten.

U kunt er met de huifkar op uit, er zijn kant en klare huifkararrangementen.

dag-arrangement-zelfkoetsieren